Restavracija

Filozofija restavracije

TRAJNOSTNI RAZVOJ
Strategija trajnostnega razvoja Hotela Marina obsega tako gospodarski in socialni razvoj, kot tudi varstvo okolja. Na področju slednjega smo vzpostavili sistem ločevanja odpadkov, ravnanja z nevarnimi odpadki, zmanjševanja količine odpadkov, varčevanja z naravnimi viri (kartični sistem, izposoja koles…), zmanjševanja uporabe nevarnih čistil in kemikalij, zmanjševanja porabe energentov in vode. V Restavraciji Hotela Marina dajemo prednost sezonskim dobrinam ter lokalnim dobaviteljem. Vse jedi so pripravljene po principu žive kulinarike, obogatene pa so z oljčnim oljem z geografskim poreklom z belvederskega hriba. Posebno pozornost posvečamo tudi sami izbiri novih dobaviteljev: prednost dajemo lokalnim ter tistim, ki spoštujejo naravo ter skrbijo za dobrobit okolja.

“KILOMETER NIČ”
Restavracija Hotela Marina se je že pred časom zavezala k akciji “Kilometer nič”. Od leta 2011 svojim gostom zagotavljamo vrhunsko kakovost, ki temelji na dobavljanju surovin lokalnih ponudnikov. Avtohtonost, pristnost in svežina – tri načela, ki jih domači pridelovalci morajo upoštevati. Njihovo kmetovanje je v skladu s evropskimi standardi ekološke ali integrirane pridelave, kar omogoča uporabo sezonskih ter predvsem neoporečnih živil v naših receptih.

km0

Rezerviraj

oljke04