Restavracija

MENI

ZAČETNE JEDI

Ostrige surove ali na sopari malvazije (kom.)

5 €

Surovi jadranski škampi

18 €

Brancinov carpaccio

16 €

Tuna tatar

16 €

Hladni morski krožnik (hobotnica v solati/bakalar na belo/sardele na šavor/ribja marinada)

16 €

Hobotnica v solati

16 €

Bakalar na belo

14 €

Sardele na šavor

14 €

Ribja marinada

14 €

Ribiška brodet juha

8 €

 

 

TOPLJE PREDJEDI, RIBE IN RAKI

Kapesanta gratinirana ali na žaru

6 €

Pedoči na buzaro

14 €

Testenine s škampi in gamberi

20 €

Gratinirana polenta z bakalajem v rakovi kremi s svežimi tartufi

20 €

Rižota s škampi

22 €

Domači istrski ravioli s svežimi tartufi

20 €

Hrustljavo pečene kraljeve kozice v kokosovem testu (pire sezonske zelenjave / pikantna majoneza)

18 €

Hobotnica na žaru s prilogo

20 €

Kalamari, ocvrti ali na žaru

18 €

Tuna steak »Okus poletja« s sotirano mediteransko zelenjavo (kapre, olive, paradižnik, sveža zelišča)

20 €

Piranski brancin na žaru s prilogo

20 €

Dnevno sveža riba na žaru / v pečici / v soli s prilogo (kg)

65-85 €

Škampi na žaru ali buzaro

32 €

Jastog / rarog na žaru ali s testeninami (kg)

120 €

 

JEDI ZA DVE OSEBI

Pašta Tuna (testenine, sveža tuna, kapre, paradižnik, olive, sveža zelišča)

38 €

Ribiška ponev »za prave gurmane« (file dnevno sveže ribe, hobotnica, jurčki, krompir in mediteranska zelišča) 48 €
Fini brodet s polento »prav po ribiško«

48 €

Brancin v soli, na žaru ali pečici s sezonsko prilogo

48 €

 

NEKAJ MESNEGA, PRILOGE IN SOLATE

Goveji carpaccio z ovčjim sirom z Vremščice

16 €

Domače mesnine in siri (pršut/panceta/kozji in ovčji sir)

16 €

Ribeye steak s sezonsko prilogo

29 €

Goveji file na tagliato s prilogo

29 €

Za malčke (puranji ali ribji file s prilogo)

12 €

Sezonske priloge in solate

6 €

 

SLADICE

Sladki izbor

6 €

Sorbet

5 €

Domači sladoled (porcija)

5 €

 

MENU PO MERI

4 – HODNI MENU

Cena: 46 € na osebo*

 

5 – HODNI MENU

Cena: 52 € na osebo*

*menuja se pripravljata za najmanj dve osebi

 

VINO IN KULINARIKA*

*6 – HODNI MENU za najmanj dve osebi z izbranimi buteljčnimi vini

Cena: 90 € na osebo, vključno z vini

 


 

Pogrinjek (oljčno olje, domači kruh, solni cvet): 2 € na osebo.

 


 

Rezervacije: 041 605 333 ali restavracija@hotelmarina.si